Egy csepp se vesszen kárba

Hogyan használd fel az esszenciákat az utolsó cseppig? Megfigyeltem, hogy az utolsó 1-2 csepp az üvegben marad. Nagy kár volna érte.

1. Sose legyen büdös a cipőd se a cipősfiók.

Az én módszerem: kiveszem a cseppentőt és az üvegbe  2 db vatta gombőcot teszek, rácsavarom a kupakot egy-két  éjszaka után kiváló cipő szagtalanító-illatosítő lesz belőle.  Másnap csak át kell tennünk a kiválasztott cipő orrába. ( Csipesszel könnyen végrehajtható a művelet)  Erre a célra alkalmasak a citrus olajos üvegek,,a lábbelik fertőtlenítésre a teafa üvegben maradó 1-2 csepp   és az on guard maradéka  is alkalmas. Mit  még érdemes még erre a célra használni:   vannak más antibakteriális és gombaellenes illóolajok, ezekkel is megtehetjük : fahéj, szegfűszeg, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, rozmaring, borsmenta, citrom, eukaliptusz vagy fenyő.

2. Hogy a  szekrényben is a csodás tisztaság illat és érzés legyen az uralkodó, megteheted, hogy a majdnem üres üvegcsét kupak nélkül alkalmazod. Természetesen az illatban válogatnunk kell. Nyilván a női polcok, fehérneműs fiókok más illatot igényelnek mint a férfi oldal. Aki szerencsés helyzetben van külön szekrénnyel, tárolóval könnyebben választhat. Szekrényekben a mázatlan kerámiák vagy pác, lakk  és festék mentes fa figurák felületére cseppentett esszenciák is jó szolgálatot tehetnek.